Recept: linzengroentensoep gemeenteweekend 2022 (6 personen)

30 september 2022

INGREDIENTEN
100 gram rode linzen
100 gram bruine linzen
3 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd(of meer wanneer je dat lekker vindt)
1 eetlepel ras-el-hanout kruiden (Toko)
200 gram prei, in ringen gesneden
100 gram winterwortel, geraspt
3 groentebouillonblokjes
1,5 liter water
1 blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
Zout, peper
3 eetlepels gehakt korianderblad of platte peterselie

BEREIDING
– Was de linzen
– Verwarm de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook tot de ui glazig ziet
– Voeg de ras-el-hanout kruiden toe en bak deze ca. 1 minuut op een zacht vuurtje mee
– Voeg de prei en winterwortel toe en bak deze ca. 2 minuten op een wat hoger vuur mee
– Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten op een laag vuur zodat de zurigheid er uit bakt
– Voeg dan de gepelde tomaten, de groentebouillonblokjes en de beide linzensoorten toe met 1,5 liter water en breng alles aan de kook
– Kook de soep ca. 45 minuten op een zacht vuurtje tot de bruine linzen gaar zijn, roer af en toe om te voorkomen dat de soep aanbrandt
– Pureer de soep grof met een staafmixer
– Maak op smaak met peper en zout
– Voeg de gehakte koriander/peterselie vlak voor het serveren toe

Dit recept was op de gemeentedag in 2010 zo populair dat we besloten hebben om het dit jaar weer op het menu te zetten…en ook dit keer kregen we veel complimenten en ook weer de vraag naar het recept.
Deze keer was Gerhard de kok dus de liefde die hij met het koken er in heeft gestopt zal waarschijnlijk weer anders smaken als de vorige keer toen ik gekookt heb. En wanneer je nu zelf al kokend je liefde in de soep stopt zal de soep ook vast weer anders smaken!

Hartelijke groet,
Erika

0 reacties