Kinderen

Tijdens de samenkomsten is er oppas voor de allerjongsten tot vier jaar. Voor de kinderen vanaf de basisschoolleeftijd zijn er aparte groepen. In deze groepen ontmoeten de kinderen elkaar, is er gezelligheid, wordt er geknutseld. Daarbij staat een geloofsthema of Bijbelverhaal centraal.

Oppas voor baby’s en peuters

Baby’s en dreumesen kunnen vanaf een kwartier voorafgaand aan de samenkomst naar de babyoppas. Hier is een ruimte met kruipmatten en leuk speelgoed. Er zijn altijd ten minste twee volwassen gemeenteleden en vaak ook een tiener die de baby’s verzorgen. Bij hen kunt u met uw eventuele wensen of vragen terecht. Zij kunnen ook bijvoorbeeld een flesje geven. Neemt u zelf de spullen mee voor verschonen?

Peuters (richtlijn: vanaf twee jaar) hebben een eigen groep met meer bouwmateriaal, boekjes, knuffels en loopauto’s. Vanaf een kwartier voorafgaand aan de samenkomst kunt u uw peuter brengen. Eventuele bijzonderheden kunt u melden bij de gemeenteleden die opletten.

De oudere peuters kunnen ook eerst meegaan naar de samenkomst en na het kinderlied naar de peutergroep gebracht worden. Daar wordt een thema of verhaal besproken op hun niveau.

Kinderen van de basisschool

Gaan uw kinderen naar de basisschool, dan kunnen ze na het kinderlied de samenkomst voortzetten in hun eigen groep. Houd u de mededelingen en beamer in de gaten voor informatie over welke groepen er zijn en waar deze samenkomen.

In deze aparte groepen worden activiteiten gedaan die passen bij hun leeftijd. Vaak in de vorm van een spel of toneelstuk wordt een verhaal of thema besproken. De kinderen delen met elkaar wat hen bezighoudt. Er wordt geknutseld, gezongen en gespeeld. Ontmoeten en plezier staan centraal.

De kinderen komen tijdens de collecte terug en gaan weer bij hun ouders zitten.