Meer weten over het christelijk geloof?

Ontmoeten, vragen en ontdekken. Dat doe je op een Alpha-cursus. Tijdens acht interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.

Intro-avond

  • Wanneer: 29 maart 19.30
  • Waar: Locatie in Wageningen/Bennekom en Online
  • Opgeven: Via contactformulier op deze pagina

Alpha is een serie bijeenkomsten waarin je samen met anderen het gesprek aangaat over het leven en het christelijk geloof. Je bent welkom zoals je bent, of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Er is alle ruimte om je vragen en ideeën te delen.

Hoe het werkt
Wekelijks komen we als groep bij elkaar. De avond start om 19.30 met een gezellige koffie/thee moment. Je luistert naar een boeiende inleiding over het christelijk geloof. Elke inleiding behandelt een onderwerp van het christelijk geloof, zoals:

  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • Hoe relevant is het christelijke geloof?

Dan volgt het leukste moment van Alpha: na de inleiding ga je in kleine groepen uit elkaar om in gesprek te gaan over het onderwerp van de avond. Deel je gedachten over geloof en het leven en hoor wat de rest denkt. Voel je vrij om te zeggen wat je wil!

Alpha en Corona-maatregelen
We hopen dat we elkaar weer fysiek kunnen ontmoeten. Tijdens de cursus houden we ons aan de landelijke Corona regels en adviezen. Dat betekent dat we flexibel zijn in de groepsgroottes en waar we samenkomen: een huiskamer, een zaaltje, bij mooi weer in de tuin. We bieden ook de mogelijkheid om volledig online aan de cursus deel te nemen. Hiervoor werken we met Zoom dat je gratis kan gebruiken.

Volgende cursus
De volgende Alpha-cursus start met een introductieavond op 29 maart 2022 vanaf 19.30 in Wageningen of Bennekom. Je kan deze avond ook online bezoeken. De introductieavond is voor iedereen die erover nadenkt of al heeft besloten de Alpha-cursus te volgen.

De cursusavonden zijn op 7 dinsdagen in april en mei. We beginnen om 19.30 uur met koffie en iets lekkers. Op zaterdag 14 mei is er een extra cursusdag. De laatste avond is op 31 mei 2022.

Lijkt het je wat of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

 

Contact en opgave Alpha-cursus
Wij gaan altijd zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. U kunt daar hier meer over lezen